Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запровадження трирівневої документації з трансфертного ціноутворення – тема чергових засідань «круглого столу»

опубліковано 29 вересня 2020 о 15:21

Вчора у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося 2 засідання «круглого столу» з представниками столичної бізнес спільноти, основною темою яких стало «Запровадження трирівневої документації з трансфертного ціноутворення».

Начальник управління трансфертного ціноутворення Сусанна Міхонік, а також фахівці Головного управління ДПС у м. Києві та представники бізнесу обговорили важливі нововведення цієї теми за допомогою платформи для онлайн-конференцій ZOOM.

«Законом №466 запроваджено положення про документацію з трансфертного ціноутворення за трирівневою структурою відповідно до кроку 13 Плану дій для боротьби з розмиванням бази оподаткування і переміщенням прибутків за кордон (План ВЕРS), який розроблений Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР)», зазначила під час онлайн зустрічей Сусанна Анатоліївна.

В ході онлайн спілкування Сусанна Міхонік звернула увагу, що відповідно до перехідних положень Податкового кодексу України, норми щодо подання платниками податків: повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (МГК) вперше застосовуються у 2021 році за 2020 рік;  глобальної документації з ТЦ (майстер-файлу) – вперше застосовуються щодо фінансового року, який закінчується у 2021 році; звіту у розрізі країн МГК – вперше застосовуються щодо фінансового року, який закінчується у 2021 році, але не раніше ніж у рік, в якому компетентними органами укладено багатосторонню угоду про автоматичний обмін міждержавними звітами.

Також під час засідань фахівці столичної податкової зауважили, що Звіт про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній подаються контролюючому органу засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Завдяки таким онлайн заходам, представники бізнесу мали змогу поспілкуватися з податківцями у форматі прямого діалогу та отримати інформаційну та роз’яснювальну допомогу з питань, що стосуються їх господарської діяльності.