Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн засідання «круглого столу» для столичних платників податків щодо особливостей застосування РРО/ПРРО у 2021 році

опубліковано 19 березня 2021 о 11:23

Сьогодні, у столичній податковій відбулося чергове засідання «круглого столу» в режимі онлайн, для підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV груп. Тема засідання: «Основні законодавчі зміни у застосуванні РРО/ПРРО».

Так, під час онлайн спілкування фахівці податкової служби столиці звернули увагу слухачів на те, що РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку І групи. А також, з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року РРО/ПРРО  не застосовуються платниками єдиного податку ІІ-ІV груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, незалежно від обраного виду діяльності, крім ризикових видів діяльності.

Крім того, податківці  наголосили, що у разі перевищення ФОП – платником єдиного податку ІІ-ІV груп обсягу доходу, який складає 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, застосування РРО/ПРРО для нього є обов’язковим. Застосування РРО/ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.  

В ході засідання «круглого столу» фахівці ГУ ДПС у м. Києві розповіли про порядок застосування штрафних санкцій, а також про скасування механізму «кешбек».

На всі питання, які задавались учасниками в ході онлайн спілкування, були надані вичерпні та кваліфіковані відповіді.

Наприкінці засідання фахівці податкової м. Києва нагадали учасникам, про електронний сервіс Податкової служби «InfoTAX», про канали інформування ДПС у соціальних мережах, а також про можливості Електронного кабінету.

Захід було проведено за допомогою платформи для онлайн-конференцій – ZOOM.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine