Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ельвіра Пруднікова: скористатися податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься

опубліковано 22 березня 2021 о 13:20

«З початку року мешканцями столиці вже подано близько 2 тисяч декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Понад 11,8 мільйонів гривень складає сума податку на доходи фізичних осіб, визначена платниками податків до повернення»,  – повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова.

Ельвіра Пруднікова нагадала, що скористатися правом на податкову знижку можуть платники, які протягом 2020  року понесли витрати на:

сплату процентів за іпотечним кредитом;

пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

навчання;

страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

оплату допоміжних репродуктивних технологій та оплату вартості державних послуг при усиновленні дитини, включаючи сплату державного мита;

переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива;

оплату коштів на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного кредиту;

оренду житла для внутрішньо переміщених осіб;

оплату коштів або вартості товарів, які  добровільно перераховані (передані) як благодійність відповідним організаціям та/або органам виконавчої влади, закладам охорони здоров'я, тощо.

Заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві зауважила, що витрати платника податку повинні підтверджуватися відповідними платіжними та розрахунковими документами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів, за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Для отримання знижки необхідно до 31 грудня 2021 року включно заповнити та подати до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Також платники податків  можуть подати декларацію через Електронний кабінет.

Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити декларацію для отримання податкової знижки можна за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=-3MQg2h0aDE

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine