Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок та терміни реєстрації ПРРО

, опубліковано 20 квітня 2021 о 13:27

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з метою  реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316602) (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО). Реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО подається виключно в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Так, суб’єкту господарювання у другій квитанції направляється інформація про реєстрацію ПРРО із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Про результати обробки реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, суб’єкту господарювання направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:

- у день отримання реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, якщо реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО, надійшла не пізніше 16.00 робочого (операційного дня);

- не пізніше наступного робочого дня, якщо реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО надійшла після 16.00 робочого (операційного дня).

Звертаємо увагу, що суб’єктам господарювання, які використовують ПРРО, надається інформаційна підтримка у Центрах обслуговування платників.  

З контактними номерами телефонів в розрізі  районів м. Києва можна ознайомитися на субсайті Головного  управління ДПС у м. Києві в банері «Центри обслуговування платників м. Києва» за посиланням:

https://kyiv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/67502.html

Крім того, наголошуємо, що у зв’язку з посиленням карантинних обмежень, столичні ЦОП здійснюють прийом відвідувачів виключно за попереднім записом для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності.