Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн засідання "круглого столу" з питань порядку списання фінансових санкцій та пені

, опубліковано 19 травня 2021 о 15:34

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося онлайн засідання "круглого столу" на якому обговорювались питання порядку списання штрафної санкції та пені.

Відкрив захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Олександр Туру, який нагадав, що у разі погашення платниками податків у повному обсязі грошовими коштами суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 01 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов'язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу.

«Хочу звернути увагу, що платники податків, у тому числі підприємства державної та комунальної власності, мають можливість скористатися таким правом на списання штрафних санкцій  та пені, нарахованих  на  суму податкового боргу, до 09 червня поточного року (включно)», – зазначив Олександр Олександрович.

Під час заходу фахівці столичної податкової служби зазначили, що для можливості скористатись процедурою списання, суб’єктам господарювання необхідно подати заяву до контролюючого органу за місцем адміністрування відповідного платежу (з урахуванням відкритих інтегрованих карток платників).

На завершення заходу податківці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine