Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ельвіра Пруднікова: у разі нецільового використання активів, організація втрачає статус неприбутковості

опубліковано 26 травня 2021 о 10:08

Днями столичною податковою службою проведено тематичний онлайн – семінар  для неприбуткових організацій та установ.

«Відповідно до вимог Податкового кодексу неприбуткові підприємства, установи та організації мають особливий податковий статує – не є платниками податку на прибуток. Обов’язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети та напрямів діяльності, визначених статутними документами такої організації. Хочу наголосити, що у разі, якщо неприбуткова організація використовує активи не за цільовим призначенням, то вона втрачає свій статус неприбутковості» - зауважила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова відкриваючи захід.

Фахівці столичної податкової розповіли  учасникам заходу про важливі аспекти ведення податкового обліку неприбутковими організаціями, подання податкової та фінансової звітності. Акцентували увагу на порядку нарахування податкового зобов’язання з податку на прибуток та звітування неприбутковою організацією у разі нецільового використання активів.

Онлай форма спілкування дає можливість платникам податків отримати роз’яснення норм податкового законодавства не покидаючи свого робочого місця і це є вкрай важливо у період карантинних обмежень.

Працівники столичної податкової і надалі будуть проводити  подібні заходи для платників податків.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine