Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці розповіли представникам бізнес-спільноти Києва про особливості застосування РРО та програмних РРО під час «круглого столу»

, опубліковано 26 травня 2021 о 14:21

Сьогодні, у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося чергове онлайн засідання «круглого столу» щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

«Платники податків мають можливість застосовувати класичні касові апарати або програмні РРО в залежності від своїх потреб. Водночас останні надають безліч додаткових можливостей для бізнесу», –  розповіла заступник начальника столичної податкової Інна Якушко відкриваючи захід.

Так, податківці в режимі онлайн-конференції роз’яснили учасникам заходу про останні зміни у застосуванні РРО та програмних РРО, зокрема, розповіли, що обов’язок застосування РРО при розрахунках за готівку для платників єдиного податку другої та четвертої груп відтерміновано до 01 січня 2022 року за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких застосування РРО є обов’язковим.

Обговорили питання стосовно категорій платників для яких застосування РРО є обов’язковим та окремо звернули увагу на коло осіб, які застосовують РРО під час торгівлі продукцією власного виробництва.

Також фахівці ознайомили слухачів з алгоритм встановлення та використання програмних РРО.

На завершення засідання столичні податківці надали змістовні відповіді на запитання учасників заходу та нагадали про переваги подання звітності засобами електронного зв’язку за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine