Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олена Крупнова: у разі, якщо податкова накладна потрапила під критерії ризиковості, платники податків мають підтвердити реальність здійснення операцій

, опубліковано 28 травня 2021 о 11:28

Днями у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся тематичний онлайн семінар, темою якого стало обговорення питань щодо функціонування системи моніторингу податкових ризиків. Зокрема, під час заходу, разом з бізнес-спільнотою, податківці розглядали питання  критеріїв ризиковості платника та критеріїв, за якими  операція визнається ризиковою.

«Робота системи моніторингу податкових  ризиків і на сьогодні широко обговорюється представниками бізнесу. Але хочу наголосити, що саме ця система дозволяє зупинити схеми махінацій з метою формування фіктивного податкового кредиту та є передумовою для створення рівних конкурентних умов для бізнесу.  

У разі, якщо податкова накладна потрапила під критерії ризиковості, платник має підтвердити реальність здійснення операції», - зауважила заступник начальника податкової Києва Олена Крупнова у ході засідання.

Фахівці столичної податкової зосередили увагу учасників заходу на нюансах, які слід врахувати при подачі Таблиці даних платника. Свої пояснення спікери підкріпили конкретними прикладами заповнення.

Також учасникам заходу надали роз’яснення щодо термінів, у які приймаються рішення по Таблиці даних платника та обставин, за яких надходить відмова в реєстрації ПН/РК.

Крім цього, учасників заходу ознайомили з алгоритмом дій при зупинці реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine