Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси подання декларації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що мають один або декілька пунктів продажу

опубліковано 11 червня 2021 о 08:10

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві нагадує, що  особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку (далі – Декларація)  за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

Декларація подається платниками акцизного податку за формою та у порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року № 14, зі змінами та доповненнями (далі - Порядок).

Згідно з п. 10 розділу V Порядку додаток 6 «Розрахунок сум акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» до Декларації заповнюється окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці, у межах якої знаходяться місця здійснення реалізації підакцизних товарів, з обов'язковим зазначенням відповідного коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ.

Саме з метою правильного розподілення сум акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів між місцевими бюджетами, розділ «Д» (код операції Д 1.1) та додаток 6 до Декларації пов'язані з кодами адміністративних одиниць за КОАТУУ.

Звертаємо увагу, що з деякими особливостями подання декларації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що мають один або декілька пунктів продажу на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу територіальної громади, яка належить до контролюючого органу за основним та не за основним місцем обліку платника, можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/75317.html

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine