Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про трансфертне ціноутворення розповіли фахівці ДПС столиці під час вебінару

опубліковано 16 червня 2021 о 11:11

Вчора, на запрошення ВГО «Асоціація платників податків України», фахівці Головного управління ДПС у м. Києві доєдналися до вебінару та надали роз’яснення суб’єктам господарювання щодо трансфертного ціноутворення.

З темою «Останні зміни у законодавстві» у якості спікера виступила заступник начальника столичної податкової Інна Якушко. Вона детально зупинилася на Трирівневій документації з трансфертного ціноутворення, зокрема розповіла про документацію з ТЦУ (Local file), глобальну документацію з ТЦУ (Master file) та звіт у розрізі країн міжнародної групи компаній (Country-by-Country Reporting).

Крім того, заступник начальника податкової м. Києва розповіла щодо форми та Порядку складання Повідомлення про участь у міжнародній групі компанії, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року № 839.

«Керівництво Головного управління ДПС у м. Києві завжди відкрите до спілкування з платниками податків та готове прийти на допомогу добросовісним платникам податків», – наголосила під час онлайн зустрічі Інна Якушко.

Далі, з темами «Ділова мета в контексті ТЦУ» та «Тенденції проведення контролю ТЦУ» виступила Сусанна Міхонік, начальник управління трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у м. Києві.

Сусанна Міхонік розповіла про головну мету та ціль здійснення фінансових операцій, які мають економічний ефект. Також, розглянула питання документального обґрунтування наявності ділової мети, видів стратегічних і поточних документів та функції управління ТЦУ.

Костянтин Кравчук, заступник начальника управління - начальнику відділу трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у місті Києві виступив з темою: «Важливі нюанси ТЦУ, які слід врахувати у податковому плануванні 2021». Він детально зупинився на основних нюансах, які варто враховувати під час податкового планування у 2021 році та надав рекомендації щодо подолання наслідків Сovid – 19 при здійсненні податкового планування 2021.

Також, начальник відділу трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у місті Києві розглянув найпоширеніші методи для обґрунтування контрольованих операцій принципу «витягнутої руки», а саме: метод чистого прибутку та його перевагах.

У ході онлайн спілкування Костянтин Кравчук розповів про терміни подання повідомлення щодо здійснення контрольованих операцій з сировинними товарами, а також про наслідки неподання таких повідомлень та висвітлив деякі важливі моменти щодо проведення моніторингу контрольованих операцій.

Кожен із спікерів після свого виступу надавав відповіді на запитання, які виникали в учасників заходу.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine