Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Визначення доходу юридичної особи - платника єдиного податку при продажу основних засобів

, опубліковано 23 червня 2021 о 08:25

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що при продажу основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу. Але лише за умови, що основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію.

Якщо основні засоби використовувались менше 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, то доходом юридичної особи - платника єдиного податку буде вся сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів.

Зазначений порядок визначення доходу при продажу основного засобу юридичними особами - платниками єдиного податку встановлений пунктом 292.2 ст. 292 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Нагадуємо, що основні засоби, згідно з пп.14.1.138 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, – це матеріальні активи, що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності, вартість яких перевищує 20000 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом, та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine