Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Києві з початку року надходження акцизного податку до держбюджету склали близько 25,5 млн гривень

, опубліковано 23 червня 2021 о 10:09

«У січні – травні 2021 року до Державного бюджету України від платників податків м. Києва надійшло акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів на суму близько 25,5 млн гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 21%, або на майже 4,5 млн гривень», – повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова.   

Крім того, до бюджету м. Києва від столичних платників у січні – травні 2021 року надійшло близько 315,9 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (продукції), що більше в 1,8 разів або на майже 135,4 млн грн, ніж у січні –травні 2020 року.  

Нагадуємо, що сплата акцизного податку при ввезенні підакцизних товарів на митну територію України здійснюється наступним чином:

- податок із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) сплачується платниками податку до або в день подання митної декларації;

- при ввезенні маркованої підакцизної продукції на митну територію України податок сплачується під час придбання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації;

- платники акцизного податку при зверненні до органів, що здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів, для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов’язані пред’явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.

При реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів суми акцизного податку перераховуються до бюджету суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine