Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головні аспекти законодавчих змін щодо застосування РРО/ПРРО обговорювалися під час онлайн засідання «круглого столу»

, опубліковано 09 червня 2021 о 17:22

Днями, столичні податківці провели чергове онлайн засідання «круглого столу» на тему: «Особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій».

У заході взяли участь фахівці столичної податкової та представники бізнесу. Відкрила засідання «круглого столу» заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко.

«Запровадження програмних РРО є альтернативою традиційним РРО (касовим апаратам). Безкоштовне програмне рішення ПРРО просте та швидке у використанні. Для початку роботи з ним не потрібно спеціальних навичок. Програмне рішення можна завантажити за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/», – під час засідання «круглого столу» підкреслила Інна Якушко.

Крім того, в ході засідання, фахівці податкової м. Києва детально роз’яснили слухачам питання функціонування РРО та програмних РРО, скасування механізму компенсації «кешбек». Також розповіли про переваги використання програмних РРО та нагадали про відповідальність платників податків за порушення норм законодавства в частині застосування РРО.   

Під час онлайн засідання учасники обговорили проблемні питання, які виникають під час застосування РРО та програмних РРО. У свою чергу,  посадовці наголосили, що зацікавлені в отриманні зворотного зв’язку від бізнесу, який працює з програмними РРО, для удосконалення їх роботи.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine