Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості нарахування, утримання та сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ

опубліковано 09 червня 2021 о 16:33

Сьогодні столичні податківці провели семінар для платників  м. Києва на тему: «Актуальні питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб. Податкова соціальна пільга. Податкова знижка. Об’єднана звітність з ПДФО, військового збору та ЄСВ». Семінар відбувся в онлайн форматі.

У заході взяли участь в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін та провідні фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб.

«Податок на доходи фізичних осіб є основним бюджетоутворюючим податком для місцевих бюджетів. Тому, своєчасне та в повному обсязі відрахування від легальної оплати праці гарантують надходження податку до місцевих бюджетів», - зазначив Дмитро Олександрович на початку семінару.

Також, під час зустрічі розглядались питання отримання податкової знижки. Так, податківці зазначили, що скористатись правом на податкову знижку можна до кінця поточного року, подавши податкову декларацію про майновий стан і доходи. За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

Окремо спікери озвучили перелік соціальних пільг, порядок їх надання та розповіли про категорії платників, які мають право на застосування податкової соціальної пільги та розглянули конкретні ситуаційні приклади.

Жваве обговорення учасниками заходу викликало питання об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та ЄСВ. Нюанси цієї новації податківці пояснили на конкретних прикладах та звернули увагу на характерні помилки, які допускали платники при звітуванні за І квартал 2021 року.