Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок справляння екологічного податку та рентної плати у 2021 році

, опубліковано 14 червня 2021 о 09:41

Про основні зміни та новації в адмініструванні екологічного податку та рентних платежів фахівці Головного управління ДПС у м. Києві розповіли слухачам під час чергового онлайн-семінару для представників бізнесу столиці.    

Відкриваючи захід, заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві  Ельвіра Прудникова наголосила: «Порядок справляння екологічного податку у 2021 році не змінився і регламентується розділом VІІІ Податкового кодексу України. Для екологічного податку визначено базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу».

У ході заходу фахівці податкової м. Києва розповіли платникам про те, що податкові декларації з екологічного податку складаються за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня
2015 року № 715 та подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів. Податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової звітності.

Також, податківці наголосили на обов’язковості складання платниками екологічного податку окремого додатку 1 до декларації в частинні зобов’язань за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення.

Крім того, фахівці Головного управління ДПС у м. Києві, детально розповіли слухачам про порядок нарахування та сплати рентної плати.

Практика проведення таких заходів буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine