Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Аленін: громадяни, які отримали податкові повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухоме майно та виявили в них розбіжності, можуть звернутися до податкового органу для проведення звірки

опубліковано 02 червня 2021 о 15:30

Днями у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося онлайн засідання «круглого столу», темою якого стало обговорення актуальних питань щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України до 1 липня поточного року податкові органи надсилають власникам житлової та нежитлової нерухомості податкові повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Сплатити зазначений податок власники нерухомості мають протягом 60 днів з дня вручення такого податкового повідомлення-рішення.

«Громадяни, які отримали податкові повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухоме майно та виявили в них розбіжності, можуть звернутися до податкового органу для проведення звірки», - зауважив в.о. заступника начальника столичної податкової служби Дмитро Аленін у ході заходу.

Які саме документи необхідно надати для проведення звірки, які пільги передбачені Податковим кодексом щодо сплати податку на нерухоме майно та який порядок обчислення зазначеного податку, про ці та інші питання розповіли фахівці столичної податкової у ході онлайн спілкування.

Столична податкова продовжує практику проведення онлайн зустрічей з метою обговорення актуальних питань застосування норм податкового законодавства.