Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Аленін: Поглиблення взаємодії між ДПС Києва та ГУ Держпраці у Київській області покликане налагодити дієвий механізм задля зменшення проявів нелегального працевлаштування

опубліковано 07 липня 2021 о 12:15

В Головному управління Держпраці у Київській області відбулася розширена нарада із Головним управлінням ДПС у м. Києві щодо спільних дій у боротьбі з нелегальним працевлаштуванням. В заході також взяли участь представники Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві та Київського міського центру зайнятості. Столичну податкову представляв в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін.

Під час заходу Дмитро Аленін зауважив, що незважаючи на карантинні обмеження, Головне управління ДПС у м. Києві продовжує активно працювати за напрямом легалізації праці та детінізації заробітної плати, знаходячи нові підходи та важелі впливу.

Також він наголосив, що зважаючи на значні негативні наслідки нелегального працевлаштування, міжвідомча співпраця є особливо актуальною. Завдяки об’єднанню зусиль ДПС Києва та ГУ Держпраці у Київській області оперативно виявляються та вживаються ефективні заходи щодо роботодавців, які мають високий ризик недотримання законодавства про працю та оформлення трудових відносин з найманими особами.

За результатами наради представники органів влади столиці та області домовилися співпрацювати у зазначеному напрямі, обмінюватися наявними адміністративними даними в межах компетенції та спільно проводити роз’яснювальні заходи.