Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено черговий семінар з питань оподаткування акцизним податком операцій з реалізації пального

, опубліковано 07 липня 2021 о 15:37

Днями фахівці Головного управлінням ДПС у м. Києві провели онлайн семінар, на тему: «Акцизний податок на пальне.  Оподаткування. Звітність».

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова, яка розповіла, які суб’єкти господарювання є платниками акцизного податку з реалізації пального, які встановлені ставки податку та як визначається сума податкових зобов’язань в декларації акцизного податку.

«Для визначення суми податкових зобов’язань в декларації акцизного податку особами, визначеними п.п. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України платниками акцизного податку, використовується офіційний курс гривні до іноземної валюти, встановлений Національним банком України, що діє на перший день кварталу, в якому на митній території України здійснюється реалізація такого пального, і залишається незмінним протягом кварталу незалежно від походження пального», –  зазначила Ельвіра Миколаївна під час заходу.

Крім того, на заході були розглянуті питання щодо перевезення пального власним автотранспортом для власних потреб та застосування штрафних санкцій до платників податків, у разі зберігання чи транспортування пального без відповідної ліцензії.

На завершення семінару фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine