Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні «круглого столу» питання спрощеної системи для фізичних осіб - підприємців

, опубліковано 16 липня 2021 о 14:10

Днями у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулось онлайн засідання «круглого столу». У його роботі взяли участь в.о. заступника начальника столичної податкової Дмитро Аленін, спеціалісти фахового підрозділу, платники податків.

Темою для обговорення стали питання спрощеної системи для суб’єктів господарювання – фізичних осіб: умови переходу, обліку доходів та дозволені види діяльності.

«Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування.

До речі, заяву можна подати і засобами електронного сервісу «Електронний кабінет» на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві офіційного вебпорталу ДПС або за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua з використанням кваліфікованого електронного підпису», - зазначив Дмитро Олександрович.

За його словами, заява подається до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід на спрощену систему оподаткування можна здійснити один раз протягом календарного року. Це можливо за умови, якщо фізичною особою – підприємцем дотримано вимоги, встановлені нормами ПКУ.

Окремо, спікери відмітили, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку не має права здійснювати, в межах підприємницької діяльності, види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.

Крім того, податківці звернули увагу, що  фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп на підставі первинних документів ведуть облік доходів (не платники ПДВ) та облік доходів і витрат (платники ПДВ) в довільній формі в паперовому вигляді (зошиті, журналі тощо) чи в електронному вигляді (в електронній таблиці у файлі Excel, Word тощо) шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine