Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок нарахування та сплати земельного податку обговорювали під час чергової зустрічі з суб’єктами господарювання м. Києва

, опубліковано 10 червня 2021 о 14:23

Сьогодні фахівці столичної податкової провели зустріч із платниками податків м. Києва. Під час заходу обговорили питання порядку нарахування та сплати земельного податку юридичними особами.

На початку заходу заступник начальника ДПС Києва Ельвіра Пруднікова, повідомила: «Суб’єкти господарювання самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за встановленою Податковим кодексом формою. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій».

В ході заходу фахівці столичного податкового управління детально розповіли слухачам про те, які суб’єкти господарювання сплачують земельний податок на загальних підставах, до якої дати повинні сплачувати податок юридичні особи у разі припинення права постійного користування земельною ділянкою, які земельні ділянки не підлягають оподаткуванню. Окремо зупинилися на пільгах для юридичних осіб щодо сплати земельного податку.

Наприкінці зустрічі фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві були надані змістовні відповіді на запитання, які цікавили учасників заходу.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine