Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн зустріч з питань застосування юридичними особами спрощеної системи оподаткування

, опубліковано 22 липня 2021 о 15:41

Нещодавно у Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено онлайн зустріч з представниками бізнес-спільноти де обговорювались питання щодо умов переходу та ведення обліку на спрощеній системі оподаткування юридичними особами.                                                                                                                                

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова, яка зазначила, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід можна здійснити один раз протягом календарного року.

«Юридичні особи платники єдиного податку третьої групи для ведення обліку доходів і витрат використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку.

Для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством», –  зазначила Ельвіра Миколаївна під час зустрічі.

Крім того, на заході були розглянуті питання щодо подання юридичними особами звітності на спрощеній системі оподаткування та підстав для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб’єкта господарювання, як платника єдиного податку.

На завершення фахівці надали вичерпні відповіді на питання платників, які прийняли участь у зустрічі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine