Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичними податківцями проведено онлайн зустріч з питань сплати єдиного внеску

, опубліковано 12 липня 2021 о 12:02

Нещодавно столичною податковою проведено онлайн зустріч для ФОП з питань обов’язковості сплати платниками податків єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відкрив захід в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, який нагадав, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є:

- ФОП, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування,

- фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності,

- члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. 

«Зауважу, що існують випадки, у яких особи звільняються від сплати єдиного внеску за себе. Зокрема, якщо вони отримують пенсію за віком чи за вислугу років, або досягли пенсійного віку, або є особами з інвалідністю та отримують соціальну допомогу. Також звільняються від сплати за себе платники, які мають основне місце роботи, за місяці, в яких роботодавець сплатив за них єдиний внесок в розмірі не менше мінімального страхового внеску. У передбачених випадках вони можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування», – зазначив Дмитро Олександрович.  

Під час заходу фахівці ДПС Києва акцентували увагу платників на особливостях нарахування та сплати єдиного внеску у період карантинних обмежень, поданні звітності по ЄСВ (об’єднаної звітності) та розглянули конкретні приклади.  

На завершення заходу столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді на питання які цікавили платників податків.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine