Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України

, опубліковано 11 серпня 2021 о 08:05

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що операції з постачання послуг із евакуації транспортного засобу, які резидент надає резиденту,  підлягають  оподаткуванню  ПДВ  за  основною  ставкою  у  розмірі 20 відсотків.

Згідно з п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Під постачанням послуг розуміється будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Місце постачання послуг визначається залежно від місця реєстрації постачальника, або отримувача відповідних послуг, або від місця фактичного надання відповідних послуг (пп. 186.2-186.4 ст. 186 ПКУ).

Так, місцем постачання послуг (у тому числі і послуг з перевезення (евакуації)) є місце реєстрації постачальника (п. 185.1 ст. 185 ПКУ).

Тобто, операції з постачання резидентом послуг з евакуації транспортного засобу на митну територію України, є об'єктом оподаткування ПДВ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine