Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку під час засідання «круглого столу»

, опубліковано 11 серпня 2021 о 09:44

Днями в Головному управлінні ДПС у м. Києві проведено чергове засідання «круглого столу» під час якого було обговорено питання податкової знижки для фізичних осіб.

«Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги)», зазначив в.о. заступника начальника Головного управління у м. Києві Дмитро Аленін.

Під час заходу спікери детально розповіли про витрати, що дозволені до включення до податкової знижки.

Крім того, податківці нагадали, що декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, платники податків подають за місцем податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або направити в електронній формі через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою:https://cabinet.tax.gov.ua. Останнім днем, коли можна подати декларацію з метою отримання податкової знижки за 2020 рік є 31 грудня 2021 року.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine