Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Аленін: одноразова добровільна декларація подається через приватну частину Електронного кабінету

, опубліковано 07 вересня 2021 о 13:24

Нещодавно у столичній податковій службі відбулося онлайн-засідання «круглого столу» під час якого обговорювались питання щодо порядку заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

«Платник податків, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів має особисто подати до податкового органу декларацію, зробити це можна онлайн», - зауважив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін розпочинаючи захід.

Дмитро Олександрович наголосив, що одноразова декларація  подається через приватну частину Електронного кабінету з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Під час заходу фахівці столичної податкової надали роз’яснення учасникам заходу щодо заповнення кожного розділу декларації. Акцентували увагу на ставках  оподаткування тих чи інших активів та порядку сплати одноразового збору.

Також учасників онлайн-зустрічі поінформували про активи, які не можуть бути об’єктами одноразового (спеціального) декларування.

Нагадуємо, з інформацією щодо порядку декларування фізичними особами належних їм активів можна ознайомитись https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

Звертаємо увагу, у столичній податковій   щоденно з 10.00 до 11.00 години за телефоном: 454-67-00 проводиться сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування. 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine