Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергове засідання «круглого столу» з питань роботи СМКОР

, опубліковано 03 серпня 2021 о 15:01

Днями, податківцями міста Києва проведено засідання «круглого столу», на якому суб’єктів господарювання ознайомили з порядком роботи СМКОР.

«СМКОР – це автоматизована система моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків», – зазначила заступник начальника столичної податкової  Олена Крупнова, відкриваючи чергове засідання «круглого столу».

За словами Олени Юріївни, Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Під час заходу столичні податківці відповіли на численні питання платників, які стосувалися реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі та причини їх зупинення, виключення платника з категорії ризикових та як уникнути блокування.

Також податківці акцентували увагу платників на показниках, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку, на переліку підтверджуючих документів і пояснень необхідних для розблокування податкових накладних та нагадали представникам бізнес спільноти про основні етапи алгоритму дій платника податків у разі зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine