Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено онлайн семінар для ФОП щодо нюансів застосування спрощеної системи оподаткування

, опубліковано 03 серпня 2021 о 14:42

Нещодавно, столичною податковою службою проведено онлайн семінар, на якому обговорювались питання щодо нюансів застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами підприємцями.

Відкрив захід в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, який розповів про основні аспекти застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами підприємцями.

«Нагадаю, що підприємці – платники єдиного податку, які не дотримались або порушили умови, визначені Податковим кодексом України для перебування на спрощеній системі оподаткування, зобов’язані з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснене порушення, перейти на загальну систему оподаткування», – зазначив Дмитро Олександрович.

Під час заходу, фахівці столичної податкової розповіли про випадки у яких платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів та яким чином можна подати заяву про обрання або зміну системи оподаткування, терміни та звітність, які необхідно подати ФОП при переході з однієї системи оподаткування на іншу.

Крім того, на заході було розглянуто питання в яких випадках можуть бути застосовані штрафні санкцій до платників податків, у разі порушення норм податкового законодавства.

На завершення семінару фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine