Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час чергової онлайн зустрічі про одноразове добровільне декларування

, опубліковано 20 вересня 2021 о 10:59

Сьогодні фахівцями податкової м. Києва проведено чергову тематичну онлайн зустріч із представниками бізнесових кіл столиці.

Під час заходу розглядалися питання стосовно одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Так, столичні податківці звернули увагу слухачів на основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539-IX).

Учасникам онлайн зустрічі детально роз’яснили про те, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та що необхідно декларувати. Також обговорено ставки збору та повідомлено, що подається добровільна декларація в електронній формі через Електронний кабінет.

«Законом № 1539-IX визначено три ставки збору відповідно до задекларованих активів, а саме: 5% – для валютних цінностей на рахунках в банках в Україні (загальна ставка); 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП (облігацій внутрішньої державної позики). Як альтернативу, платник може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% за умови сплати податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно. Кожен громадянин, який скористається таким правом оновить свою податкову історію та стане сумлінним платником», – у ході заходу зауважив заступник начальника столичної податкової Вадим Дідок.

Також податківці повідомили про терміни сплати збору.

Окрім того, спікери зазначили, що на вебпорталі Державної податкової служби розміщено спеціальний банер, в якому можна ознайомитися як і з Законом № 1539-IX так і з роз’яснювальними матеріалами. Інформація оприлюднюється також на офіційних сторінках у соцмережах.

В заключному слові Вадим Дідок зробив акцент на тому, що столичною податковою запроваджено гарячу лінію «Час добровільного декларування», яка проводиться щоденно з 10.00 до 11.00 години за телефоном 454-67-00.

На завершення заходу онлайн слухачі подякували фахівцям податкової за змістовні роз’яснення щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine