Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося онлайн засідання «круглого столу» щодо одноразового добровільного декларування

, опубліковано 21 вересня 2021 о 13:01

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося чергове засідання «круглого столу» за участю фахівців податкової та суб’єктів господарювання м. Києва. Тема заходу: «Особливості застосування одноразового (спеціального)  добровільного декларування».

Засідання проводилося за допомогою платформи для онлайн-конференцій – ZOOM.

Під час онлайн - спілкування спікери податкової роз’яснили слухачам норми Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

У ході заходу заступник начальника ДПС Києва Вадим Дідок зазначив: «Процедура одноразового (спеціального) декларування є добровільна та за умовами декларування декларант не зобов’язаний підтверджувати джерела походження своїх активів».

Також податківці звернули увагу слухачів на форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та розповіли про порядок її подання.

Окрім того, спікери зазначили, що подається одноразова (спеціальна) добровільної декларація в електронному вигляді через Електронний кабінет.

Практика проведення таких заходів продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine