Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізична особа не зобов’язана подавати одноразову добровільну декларацію, у разі відсутності у неї активів, які підлягають декларуванню

, опубліковано 22 вересня 2021 о 15:10

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що фізична особа не зобов’язана подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) у разі відсутності активів, які підлягають декларуванню, тобто з нульовими значеннями.

Декларація подається фізичною особою у випадку наявності у неї активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування (п.1 підрозділу 94  розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання Декларації (п. 4 підрозділу 94  розділу ХХ ПКУ).

Крім того, пп. 6.1 п. 6 підрозділу 94  розділу ХХ ПКУ передбачено, що в Декларації відображається, зокрема, така інформація (дані):

відомості про об’єкти декларування в обсязі, достатньому для ідентифікації кожного з них;

відомості про об’єкти декларування із зазначенням інформації, що дає змогу їх ідентифікувати;

самостійно визначена декларантом у національній валюті база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір);

ставка та сума Збору.

Враховуючи викладене, Декларація подається фізичною особою у випадку наявності у такої особи вищезазначених активів. Подавати Декларацію з нульовими значеннями фізична особа не зобов’язана.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine