Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання віднесення платників податків до категорії ризикових та причини зупинення реєстрації податкових накладних стало темою для обговорення під час онлайн зустрічі

, опубліковано 22 вересня 2021 о 14:23

Сьогодні податківцями м. Києва було проведено чергову онлайн зустріч з платниками ПДВ. Метою проведення заходу стало обговорення питань зупинення реєстрації податкових накладних та деяких особливостей заповнення Таблиці даних платника податку на додатку вартість (далі – Таблиця).

Відкриваючи захід, заступник начальника столичної податкової Олена Крупнова підкреслила: «Реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування не зупиняється, у разі, якщо  податкові накладні/розрахунки коригування відповідають ознакам безумовної реєстрації. Такі ознаки викладені у Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165».

Фахівці ДПС Києва звернули увагу платників податків на положення Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Порядок) та ознайомили з головними причинами зупинення реєстрації податкових накладних. Акцентували увагу слухачів на те, що Критерії ризиковості платника ПДВ визначені у додатку 1 до Порядку, а Критерії ризиковості здійснення операцій – у додатку 3 до Порядку.

Окремо розглянули особливості заповнення Таблиці та нагадали слухачам, що Таблиця з поясненнями розглядається Комісією Головного управління ДПС у м. Києві з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН (далі – Комісія) протягом 5 робочих днів після її отримання. За результатами розгляду Комісією приймається рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику податків в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України.

На завершення заходу онлайн слухачі отримали вичерпні відповіді на запитання стосовно заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine