Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідальність нерезидентів за ухилення від постановки на облік у контролюючих органах

, опубліковано 23 вересня 2021 о 11:23

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що нерезидент зобов’язаний стати на облік у контролюючому органі за місцезнаходженням свого постійного представництва до початку своєї господарської діяльності через таке представництво у порядку, встановленому Міністерством фінансів України.

Нерезиденти (іноземні компанії, організації), які здійснюють господарську діяльність на території України та/або належно акредитували (зареєстрували, легалізували) на території України відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, і станом на 01 січня 2021 року не перебувають на обліку в контролюючих органах, зобов’язані протягом трьох місяців подати до контролюючих органів документи для взяття їх на облік у порядку, встановленому п. 64.5 ст. 64 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Наголошуємо, що ведення нерезидентом (іноземною юридичною компанією, організацією) діяльності через відокремлений підрозділ, у тому числі постійне представництво, без взяття на податковий облік у порядку, передбаченому ПКУ, тягне за собою накладення штрафу на нерезидента в розмірі 100000 гривень
(п. 117.4 ст. 117 ПКУ).

З порядком взяття на облік (реєстрації) нерезидентів у контролюючих органах можна ознайомитися в Узагальнюючій податковій консультації за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0277201-21#top.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine