Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Норми Закону України № 1539-IX щодо добровільного декларування розглядалися під час чергової зустрічі із платниками податків столиці

, опубліковано 30 вересня 2021 о 15:48

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулася чергова онлайн зустріч за участю заступника начальника Вадима Дідка та фахівців профільних підрозділів із платниками податків м. Києва.

У ході заходу обговорювалися нововведення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб є надзвичайно актуальним, адже держава дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у прозорий легальний обіг», – відкриваючи захід повідомив Вадим Дідок.

Так, під час заходу податківці детально розповіли онлайн слухачам про те, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими, окремо зупинилися на ставках збору.

Головною метою спікерів було надання допомоги фізичним особам у роз'ясненні практичних рекомендацій щодо заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

На завершення заходу платники податків скористалися можливістю поставити свої запитання за темою та отримати на них відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine