Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено засідання «круглого столу» з питань подання звітності та сплати акцизного податку

, опубліковано 04 серпня 2021 о 12:10

Нещодавно фахівці Головного управлінням ДПС у м. Києві провели засідання «круглого столу» на якому розглядались питання подання звітності та сплати акцизного податку.

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова, яка зупинилась на нюансах заповнення декларації акцизного податку, розповіла до якого контролюючого органу платник повинен подавати податкову декларацію акцизного податку та сплачувати акцизний податок.

«Хочу зазначити, що строки сплати акцизного податку встановлені статтею 222 Податкового кодексу України.

Так, суми акцизного податку з підакцизних товарів, вироблених на митній території України, перераховуються до бюджету платниками акцизного податку протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період», –  зазначила Ельвіра Миколаївна.

Під час заходу, податківці акцентували увагу присутніх на тому, що сплата акцизного податку в разі ввезення підакцизних товарів на митну територію України здійснюється наступним чином: податок із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) сплачується платниками податку до або в день подання митної декларації; у разі ввезення маркованої підакцизної продукції на митну територію України податок сплачується під час придбання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації.

Крім того, на заході були розглянуті питання щодо застосування штрафних санкцій до платників податків, у разі несвоєчасної сплати сум акцизного податку.

На завершення семінару фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine