Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року зупинено реєстрацію 178 тисяч податкових накладних на загальну суму ПДВ 3 753 мільйони гривень

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 11:55

«За січень – вересень 2021 року СМКОР зупинено реєстрацію 178 тис. податкових накладних, що становить 0,4 % від загальної кількості поданих. Сума ПДВ по таких податкових накладних складає 3 753 млн грн (1,5 % від загальної суми ПДВ поданих на реєстрацію податкових накладних)», – розповіла заступник начальника податкової м. Києва Олена Крупнова.

Зокрема, по ризиковим суб’єктам господарювання зупинено майже 58 тис. податкових накладних (або 32,4 % від загальної кількості зупинених) на суму майже 1 949 млн грн (або 51,9 % від загальної суми ПДВ по зупинених накладних).

З початку року столичними платниками направлено на реєстрацію майже 42 млн податкових накладних на суму ПДВ майже 256 млрд гривень.

Протягом дев’яти місяців поточного року Комісією Головного управління ДПС у м. Києві з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН (далі – Комісія) прийнято рішення про відповідність Критеріям ризиковості по 2 191 платнику податків, по яких заблоковано ліміт в СЕА ПДВ на суму майже 3 307 млн гривень.

Також протягом вказаного періоду платниками податків було надіслано на розгляд 8 589 Таблиць даних платників податків, які Комісією розглянуто в повному обсязі та враховано лише 631 таблицю.

Комісією також розглянуто майже 192 тис. повідомлень по розблокуванню податкових накладних на суму 2 803 млн грн та прийнято відповідні рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК.

Нагадаємо, з алгоритмом дій у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, можна ознайомитись за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/434158.html.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine