Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці провели зустріч щодо порядку перереєстрації РРО

, опубліковано 04 жовтня 2021 о 11:35

Сьогодні у податковій м. Києва відбулася чергова онлайн зустріч із суб’єктами господарювання столиці. Темою заходу стало обговорення порядку перереєстрації реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у
м. Києві Інна Якушко, яка повідомила, що у разі перереєстрації з метою використання РРО в іншій господарській одиниці суб’єкт господарювання надає до контролюючого органу реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення, отримане раніше.

«У разі змін даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні та пов’язані з перейменуванням за рішенням органів місцевого самоврядування районів у містах, вулиць, провулків, проспектів, площ, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки – до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО також подається реєстраційна заява з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення», – наголосила Інна Якушко.

Фахівці Головного управління ДПС у м. Києві повідомили, що після отримання реєстраційної заяви контролюючий орган не пізніше двох робочих днів проводить перереєстрацію РРО та видає нове реєстраційне посвідчення замість попереднього. Водночас реєстраційне посвідчення в електронній формі розміщується в приватній частині Електронного кабінету суб’єкта господарювання. Неповернення контролюючому органу реєстраційного посвідчення, виданого раніше, є підставою для відмови у перереєстрації, наголосили податківці.

На завершення спікери відповіли на всі питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine