Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо порядку застосування громадянами права на податкову знижку під час вебінару

, опубліковано 04 жовтня 2021 о 11:04

Сьогодні в столичній податковій відбувся тематичний вебінар для платників податків м. Києва. Під час заходу обговорювали порядок застосування громадянами права на податкову знижку.

Відкрив захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок, який наголосив, що громадяни, які не скористаються правом на податкову знижку до кінця 2021 року, перенести таке право на наступні податкові роки не зможуть.

«Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента, у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу. Перелік товарів (робіт, послуг) визначено нормами Податкового кодексу України», – розповів Вадим Дідок.

Крім того, спікери розповіли, які основні документи необхідно надати до податкової для оформлення податкової знижки та в який спосіб можна подати декларацію про майновий стан і доходи. Фахівці столичної податкової звернули увагу на переваги подання такої декларації через Електронний кабінет.

На всі питання щодо заявленої теми, які надходили від платників податків були надані кваліфіковані відповіді. 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine