Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові аспекти операцій з нерезидентами під час вебінару

, опубліковано 22 листопада 2021 о 16:48

Сьогодні  фахівці столичної податкової служби взяли участь у вебінарі  тема якого «Операції з нерезидентами – основні податкові аспекти». Зазначений захід організовано ВГО «Асоціація платників податків України» та проходив у формі онлайн-спілкування.

Заступник начальника столичної податкової служби Інна Якушко розповіла учасникам заходу про нюанси нарахування ПДВ при отриманні/наданні послуг в операціях з нерезидентами. Акцентувала увагу на  базі і об’єкті оподаткування ПДВ, порядку виписки податкових накладних, нарахуванні податкових зобов’язань та відображенні зазначених операцій у звітності тощо.

Інна Валеріївна наголосила на тому, що платникам податків слід звертати увагу на місце постачання послуг, оскільки від цього залежить чи буде дана операція оподатковуватись податком на додану вартість.

Фахівці столичної податкової розповіли учасникам вебінару про порядок оподаткування податком на репатріацію  доходів нерезидентів, наголосили на нових реєстраційних вимогах у 2020 – 2021 роках до підприємств – нерезидентів. Крім цього, поінформували про основні аспекти діяльності постійних представництв нерезидентів на території України.

Також звернули увагу на типові порушення з обліку валютних операцій та податкові ризики при виплаті доходів нерезидентам.

 Платники податків мали можливість отримати відповіді на  свої  питання під час онлайн – спілкування, а також надіслати їх в чат.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine