Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують інформувати громадян щодо одноразового добровільного декларування

, опубліковано 24 листопада 2021 о 13:19

Сьогодні начальник ДПІ у Дарницькому районі Головного управління ДПС у м. Києві Людмила Баранова зустрілася з платниками податків м. Києва. Темою зустрічі стало питання одноразового (спеціального) добровільного декларування.

У ході заходу начальник ДПІ ознайомила слухачів з основними аспектами Закону України №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зокрема, присутні дізналися про категорію осіб, які можуть скористатися правом одноразового (спеціального) добровільного декларування, що є об’єктами декларування та які існують ставки збору.

Начальник ДПІ зазначила: «У одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів».

Також дізналися учасники зустрічі про інформаційні джерела на яких розміщуються інформаційно - роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики.

Зустріч завершилася у форматі Q@A. На всі запитання податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine