Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб’єктів господарювання, які використовують РРО/ПРРО

, опубліковано 28 грудня 2021 о 16:29

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що для суб’єктів господарювання, які проводять розрахункові операції із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) встановлено вимоги щодо проведення розрахункових операцій із створенням, наданням споживачу та передачею до ДПС відповідних розрахункових документів. Це передбачено пунктами 1, 2, 7 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон).

Форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, яке затверджено наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13.

Зокрема, Положення визначає усі обов’язкові реквізити розрахункового документа/електронного розрахункового документа, які мають бути зазначені у таких документах та передані до ДПС в електронному вигляді.

У разі порушення зазначених вимог Закону з 01 січня 2022 року передбачена така відповідальність:

100 відс. проданих з порушенням товарів (наданих послуг) за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції – за порушення, вчинене вперше (пункт 1 статті 17 Закону);

150 відс. проданих з порушенням товарів (наданих послуг) за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції – за кожне наступне вчинене порушення (пункт 1 статті 17 Закону);

триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 гривень) – у разі проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості (пункт 7 статті 17 Закону);

тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень) – у разі неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО через дротові або бездротові канали зв’язку в разі обов’язковості її подання (пункт 10 статті 17 Закону).

Звертаємо увагу на необхідності дотримання зазначених вимог Закону з метою уникнення непорозумінь з контролюючими органами під час проведення перевірок.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine