Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет

, опубліковано 20 січня 2022 о 08:10

Головне  управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що реєстрація програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється на підставі заяви про  реєстрацію  ПРРО за  формою № 1-ПРРО (J/F1316602), що подається у електронній формі через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

З інструкцією щодо заповнення форми № 1-ПРРО через Електронний кабінет можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр).

Після включення ПРРО до Реєстру такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Довідково повідомляємо, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

Також нагадуємо, що з 01 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати РРО та/або ПРРО.

Так, застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обсягу доходу за умови здійснення ними розрахункових операцій.

Водночас, РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, до якої відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує  167  розмірів  мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine