Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям столиці про особливості застосування РРО з 2022 року

, опубліковано 19 січня 2022 о 17:42

Чергові дві зустрічі відбулись сьогодні у центрі обслуговування платників ДПІ Дніпровського району Головного управління ДПС у м. Києві щодо новацій у застосуванні РРО/ПРРО у 2022 році.

Так, податківці ознайомили присутніх з основними вимогами Податкового кодексу України щодо застосування з 01 січня 2022 року фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої - четвертої груп РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, порядку реєстрації РРО/ПРРО, а також обліку товарних запасів.

Зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку        ІІ – ІV груп, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Крім того, фахівці надали роз’яснення як завантажити програмний РРО на будь – який зручний пристрій: комп’ютер, смартфон, планшет або ноутбук, який дозволить з будь-якого «гаджету» сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

У допомогу платникам Державна податкова служба розробила спеціальний відеоурок, який допоможе швидко зареєструвати програмний РРО. Платники можуть ознайомитись, з відеоуроком на вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО» за посиланням (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/)

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine