Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО при Інтернет-торгівлі йшлося під час онлайн семінару

, опубліковано 19 січня 2022 о 17:36

Сьогодні столичні податківці провели тематичний онлайн семінар із платниками податків м. Києва. Під час спілкування обговорювались питання щодо застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО при реалізації товарів через мережу Інтернет.

«На сьогодні велика кількість суб’єктів господарювання здійснюють інтернет-торгівлю і для нас важливо донести до цієї категорії платників вимоги законодавства, які регулюють порядок застосування РРО/ПРРО» - зауважила Інна Якушко заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві.

Продовжуючи захід Інна Валеріївна зауважила, що РРО/ПРРО можуть не застосовувати ті суб’єкти господарювання, які реалізують товари через мережу Інтернет, а покупці розраховуються з ними за придбаний товар через установу банку, через термінал, який належить банку,  або ж на поточний рахунок фізичної особи-підприємця, крім карткового, тобто коли продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі IBAN).

У ході онлайн спілкування фахівці столичної податкової акцентували увагу учасників, які розрахунки вважаються готівковими і вимагають обов’язкового застосування РРО/ПРРО.  

Крім цього нагадали, який документ вважається розрахунковим документом та покроково пояснили, як працювати з програмним реєстратором розрахункових операцій.

Учасники онлайн семінару отримали відповіді на питання з якими вони звертались до спікерів, а також друковану продукцію, яка містить відповіді на поширені питання щодо застосування РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine