Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО при здійсненні окремих операцій розповідали податківці під час зустрічей

, опубліковано 19 січня 2022 о 15:08

Фахівці податкової м. Києва продовжують роз’яснювальну роботу з інформування платників податків щодо порядку застосування РРО/ПРРО. Так, сьогодні у ЦОП Голосіївського району м. Києва було проведено дві зустрічі зі столичними платниками податків.

У ході заходів податківці нагадали, що з 01 січня 2022 року, у разі здійснення розрахункових операцій при продажу товарів, робіт, послуг, фізичним особам – підприємцям – платникам єдиного податку ІІ – ІІІ груп необхідно застосовувати РРО/ПРРО.

Окремо фахівці податкової акцентували увагу на тому, що у разі якщо споживач (клієнт) замовив товар на вебсайті продавця (Інтернет – магазин), не здійснював передоплату за замовлений товар, а доставка товару здійснюється службою доставки на підставі договору, відповідно до якого товар передається такій службі для доставки покупцю, то у такому випадку РРО та/або ПРРО застосовується службою доставки безпосередньо при отриманні нею коштів як оплати за товар та передачу товару покупцю. Продавець зобов’язаний вкласти у посилку видаткову накладну або інший супровідний документ, який буде свідчити про походження товару.

Крім того, посадовці підкреслили, що за умови надання продавцем, як можливого способу оплати товарів покупцем, виключно реквізитів розрахункового рахунку, відкритого в установі банку, РРО/ПРРО таким продавцем також може не застосовуватись.

На завершення заходів учасники зустрічей отримали вичерпні відповіді на запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine