Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нововведення у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій під час зустрічі з підприємцями у Дарницькому районі

, опубліковано 19 січня 2022 о 15:11

Фахівці столичного податкового управління продовжують інформувати суб’єктів господарської діяльності столиці стосовно нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з початку 2022 року. Так, сьогодні у ДПІ Дарницького району Головного управління ДПС у м. Києві податківцями проведено 2 зустрічі з платниками податків.

Податківці розповідали, що реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання  як платника податків через Електронний кабінет.

Працівники податкової наголосили, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО повинен перебувати на обліку в контролюючому органі, а також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку СГ повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Також платників податків було детально ознайомлено із покроковою інструкцією реєстрації ПРРО через Електронний кабінет, яка розміщена на сайті Державної податкової служби.

У ході зустрічей серед присутніх була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО. Практика проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для платників продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine