Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості застосування РРО та ПРРО у 2022 році

, опубліковано 25 січня 2022 о 16:46

Сьогодні у ДПІ Дарницького району Головного управління ДПС у м. Києві проведено дві зустрічі з фізичними особами підприємцями – платниками єдиного податку. Тема зустрічей: «Особливості застосування РРО та ПРРО у 2022 році. Порядок реєстрації програмних РРО».

У ході спілкування з платниками податків податківці наголосили, що з 01 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп стало обов’язковим.

Водночас фахівці податкової м. Києва зауважили, що платники єдиного податку першої групи, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або проводять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню та не використовують працю найманих осіб, не застосовують РРО/ПРРО та не ведуть облік товарних запасів.

 

Крім того, податківці поінформували учасників заходів, що Державною податковою службою України розроблено покрокову відеоінструкцію щодо завантаження програмного забезпечення «ПРРО Каса», її  можна переглянути на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

На завершення заходів податківці надали фахові відповіді на всі запитання платників податків щодо порядку встановлення та застосування РРО та ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine