Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування РРО/ПРРО у 2022 році обговорювали з суб’єктами господарювання м. Києва

, опубліковано 26 січня 2022 о 15:27

Фахівці податкової служби м. Києва продовжують інформувати столичних суб’єктів господарювання щодо порядку застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів.

Сьогодні у центрі обслуговування платників ДПІ у Печерському районі Головного управління ДПС у м. Києві відбулися чергові дві зустрічі з питань застосування РРО/ПРРО.

Під час заходів суб’єктів господарювання детально ознайомлювали з інформацією про категорії підприємців, які зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу, і підтверджувати такі товари первинними документами.

Зокрема, податківці повідомили, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Окремо зупинилися на перевагах застосування ПРРО  під час ведення господарської діяльності.

Під час зустрічей серед присутніх було розповсюджено друковану продукцію, яка містить основну інформацію щодо РРО/ПРРО.

На  всі питання, які надходили від суб’єктів господарювання, щодо заявленої теми посадовці надавали кваліфіковані відповіді.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine