Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці відповідають на запитання платників щодо застосування РРО/ПРРО під час зустрічей у столичних ЦОП

, опубліковано 26 січня 2022 о 15:45

Фахівці ДПІ Солом’янського району Головного управління ДПС у м. Києві постійно проводять роз’яснювальну роботу та надають відповіді на запитання платників щодо застосування податкового законодавства. Зокрема,  сьогодні у центрі обслуговування платників Солом’янського району було проведено дві зустрічі із платниками податків столиці та тему: «Особливості застосування РРО/ПРРО».

Під час зустрічей фахівці ДПІ наголосили, що правові відносини у сфері застосування РРО та/або ПРРО регулюються Законом України від 06 липня
1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Водночас податківці нагадали учасникам заходів, що з 01 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку ІІ – ІV  груп. Проте, відповідно до вимог ПКУ платники єдиного податку І групи не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО.

 

Крім того, столичні податківці пояснили, що платник може самостійно обрати встановлювати йому апаратний РРО чи користуватися ПРРО. Акцентували увагу, що РРО/ПРРО можна зареєструвати в контролюючому органі в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет», подавши заяву за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО.

Завершальні етапи заходів відбулися у форматі Q&A щодо теми зустрічей.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine