Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/ПРРО для ФОП: про важливе на чергових зустрічах в ЦОП ДПІ Дарницького району

, опубліковано 28 січня 2022 о 13:57

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Дарницького району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків. Темою заходів було: «Основні аспекти використання РРО/ПРРО суб`єктами господарювання»

У ході зустрічей податківці зазначили, що з 01 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати РРО та/або ПРРО.

Так, застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обсягу доходу за умови здійснення ними розрахункових операцій.

Водночас працівники податкової звернули увагу платників на тому, що РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, до якої відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує  167  розмірів  мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Також було зауважено, що програмне забезпечення програмних РРО може інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Серед учасників заходів була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

Наприкінці заходів учасникам надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми, а також рекомендували долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine