Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий вебінар щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 27 січня 2022 о 16:49

Днями, податківцями міста Києва проведено черговий вебінар, на якому суб’єктів господарювання ознайомили з актуальними питання застосування РРО/ПРРО.

Під час онлайн заходу, податківці, акцентували увагу присутніх на питаннях обов’язковості застосуваня реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій певними категоріями платників податків.

Зокрема, зауважили, що з 01 січня 2022 року платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп повинні застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Під час вебінару фахівці столичної податкової розглянули конкретні ситуації, які виникають у суб’єктів господарювання під час реєстрації та застосування ними РРО/ПРРО.

На всі запитання столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Нагадуємо, детальна інформація щодо застосування РРО та ПРРО розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine